MkMap

Почетна :: Сите локации на едно место

ОУ ЈАШАР БЕЈ ШКУПИ ЧАИР, СКОПЈЕ

Tuesday, 09 May 2023 13:21
Rate this item
(0 votes)

 

 

Основното општинско училиште “Јашар Беј Шкупи” – Скопје делува во централното градско подрачје, како самостојно училиште. Лоцирано е во месноста Дуќанџик и во него се воспитуваат и образуваат ученици на три наставни јазици: Албански, Македонски и Турски.Во учебната 2018/19 година во училиштето се запишаа 459 ученици распределени во 36 паралеки. За паралелките со помал број на ученици е побарана согласност од Министерството за образование и наука.Наставата се изведува на македонски ,албански и турски јазик а од странските јазици се изучуваат Англиски јазик,како прв странски јазик, од 1до 9 одделение и францускиот јазик,како втор странски јазик од 6-9 одделение.Оваа учебна година работaт вкупно 36  паралелки,и тоа: 18 на настава на албански јазик,9 на настава на  македонски јазик и 9 во настава на турски јазик.
 

Работно време:

 Понеделник- Петок:  08:00 - 21:00

Сабота-Недела: Не работиме

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

fb Instagram

Read 330 times Last modified on Thursday, 25 May 2023 13:20
Скачать шаблон Joomla с JooMix.org