Музеи | Театри

Почетна :: Музеи | Театри

ЛУ НАРОДЕН МУЗЕЈ-ВЕЛЕС

Monday, 05 April 2021 13:01
Rate this item
(0 votes)

Историската постаствка го опфаќа периодот од средината на 19-тиот век па се до ослободувањето (09.11.1944) и изградбата на нашата држава и повоената изградба и економскиот развој на градот Велес. Збирката е претставена преку фотографии, документи, и предмети (оружје и воена опрема) од горенаведениот период.
 
Работно време:

Пон - Саб: 08:00 - 16:00
Недела: не работиме

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
web: https://muzejveles.mk/za-nas/kontakt/

fb Instagram

 

 

Read 39 times Last modified on Monday, 05 April 2021 13:10
Скачать шаблон Joomla с JooMix.org