Музеи | Театри

Почетна :: Музеи | Театри

Локален Музеј Галерија

Monday, 05 April 2021 13:28
Rate this item
(1 Vote)

Музеј-галерија од Кавадарци како институција од областа на културата е основана со одлука на Собранието на општина Кавадарци на 7.09.1973 година. На 6-ти септември 1976 година, со отворањето на ликовната изложба на словенечкиот сликар Марио Вилхар официјално почнува со работа.

Музеј-галеријата е институција отворена за јавноста, има едукативна улога, со цел да развива интерактивна комуникација со посетителите, и преку презентација на движното и недвижното наследво да привлекува поширока публика.


Работно време:

Пон - Пет: 08:30 - 16:30
Недела: не работиме

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
web:

fb Instagram

 

 

Read 26 times Last modified on Monday, 05 April 2021 13:47
Скачать шаблон Joomla с JooMix.org