MkMap

Почетна :: Сите локации на едно место

ЈП Комунално Струга

Monday, 15 February 2021 14:27
Rate this item
(1 Vote)

ЈП Комунално Струга е локално јавно претпријатие организирано за вршење на општински активности на територијата на општина Струга. Секоја година ЈП Комунално подготвува програма за работа која предвидува планирање и редовна контрола за спроведување на планираните активности со цел да се задоволат потребите на градот и населението, како и посебните потреби презентирани во Струга , како туристички центар.

Во рамките на својата работа, ЈП Комунално Струга ги врши своите активности во согласност со Законот за јавни претпријатија, Законот за општински активности, Законот за управување со отпад и Законот за јавна чистота.

Организирано и секојдневно одржување на чистотата во градот, одржување на зеленилото, редовно функционирање на градскиот пазар, одржување на градските христијански гробишта и услугите на неопходните услуги се почетните активности кои ги води ЈП Комунално Струга.

 
Работно време:
Пон - Пет: 07:00 - 17:00
Саб - Нед: не работиме

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
web: www.komunalnostruga.mk

fb Instagram

Read 1144 times Last modified on Friday, 11 November 2022 11:33
Скачать шаблон Joomla с JooMix.org