Национални шуми

Почетна :: Национални шуми

Национален парк Пелистер - Битола Featured

Wednesday, 10 June 2020 11:51
Rate this item
(1 Vote)Националниот Парк Пелистер зафаќа површина од 17.150 хектари - надморска височина од 927 до 2601 m.

Изобилува со уникатни природни богатства и претставува дом на ретки и ендемични животински и растителни видови.

За да ги видите и доживеете сите убавини на планината Баба и Пелистер, на располагање ви стојат бројни пешачки патеки: Детската, Историската, по Камењатот...

Не ви е потребна посебна физичка кондиција, туку само добра волја.

Заштитен знак на Пелистер се бистрите изворски води во кои ќе ја забележите пелистерската и пелагониската пастрмка, водопадите, и  планинските езера, неклку сезонски и двете леднички – Големо и Мало езеро, познати уште како и Пелистерски Очи.

Велат, кој еднаш бил на Пелистер, сигурно ке дојде пак...

 
Работно време:
Пон - Пет: 07:00 - 17:00
Саб - Нед: не работиме

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
web:

fb   Instagram

Read 2597 times Last modified on Wednesday, 10 June 2020 12:17
Скачать шаблон Joomla с JooMix.org