MkMap

Почетна :: Сите локации на едно место

ЈКП КЛЕПА ГРАДСКО

Thursday, 27 July 2023 06:13
Rate this item
(0 votes)
  • Локација: Скопје
  • Адреса: Општина Градско ул.„Александар Македонски“ бр.70А 1420 Градско
  • Контакт: 070/220-747

 Јавното комунално претпријатие „Клепа“ од Градско е основано од општина Градско на 13.06.2008 година. Неговата основна цел и мисија е да ја снабдува со питка вода цела општина Градско. Да обезбеди собирање и одведување на фекалиите на територијата на цела општина. Да собира, депонира и транспортира смет во општинската депонија. Да се грижи за јавната чистота во општината. Да ги уредува парковите и зеленилото, да се грижи за чисти улици во зимските периоди од годината, односно редовно да го чисти снегот од локалните патишта. ЈКП „Клепа“ Градско покрива 80% од услугите за целта територија на општина Градско.

 
Работно време:

fb Instagram

 

 

 

Read 278 times Last modified on Thursday, 27 July 2023 06:20
Скачать шаблон Joomla с JooMix.org