Винарии

Почетна :: Винарии | Lounge Бар

ВВМ ГД ТИКВЕШ

Wednesday, 29 April 2020 13:44
Rate this item
(0 votes)

   

ВВМ ГД Тиквеш има капацитет за производство на 6,2 милиони литри вино, со тенденција на зголемување до 10 милиони литри во наредните три години. 95% од вкупното производство се однесува  на наливно вино за извоз, додека другите 5% е флаширано вино за домашниот пазар. ​Винаријата располага со широка палета сорти на грозје од сопствени лозови насади, што ни овозможува контрола на квалитетот на грозјето и избор на саканата локација. Со применување на прилагоден пристап во одгледувањето на виновата лоза, и обезбедување на соодветен третман и нега на секоја парцела лозје, настојуваме да го одржиме континуитетот во квалитетот на грозјето, а со тоа и квалитетот на вината.​

Нашата винарската филозофија е да направиме одлични вина кои ќе ја изразат врвноста на исклучителниот тероар, што природата богато го дарувала на овие простори. Во винската колекција се наоѓаат вина произведени во строго контролирани услови, од внимателно избрани сорти и различни клонови одгледувани на надморска висина од 200 - 450 метри. ​ГД Тиквеш годишно произведува околу 9.500.000 кгр. квалитетно винско грозје. Од година во година се пристапува со практика на зголемување на лозовите насади како и пуштање во производство на нови сорти кои дале значаен резултат во повеќегодишното испитување од страна на стручниот тим на оваа компанија.

Работно време:
Пон - Нед: 08:00 - 24:00

e-mail:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.: www.gdtikveswinery.com 

fb Instagram

Read 1132 times Last modified on Thursday, 16 September 2021 13:23

Image Gallery

More in this category: GT Lounge Bar »
Скачать шаблон Joomla с JooMix.org