Винарии

Почетна :: Винарии | Lounge Бар

МИЛЕВ ВИНАРИЈА

Wednesday, 29 April 2020 13:44
Rate this item
(0 votes)

Повеќе од 60 години ВВ МИЛЕВ ужива репутација како една од најзначајните компании за модерно лозарство во Македонија.
Денес, компанијата е предводена од следната генерација со јасна и прогресивна визија за успех.

ВВ МИЛЕВ е гордото минато и возбудливата иднина на македонското вино. Заедно со нашата следна генерација, ја продолжуваме традицијата и создаваме нови вински приказни.

Повеќе од 850 ха сопствени лозови насади стратегиски распространети на четири под-региони низ исконскиот Тиквешки регион.
Изложен на Медитеранска клима од југ и континентална од север Тиквешкиот регион претставува динамично поле за работа и производство на вина од различен карактер.

Нашите вина се вкусни и совршени партнери за храна, или специјални пригоди.

Вина со текстура, комплексност и специфична уникатност, кои со секоја испиена чаша ве заведуваат кон нови уживања.

Квалитетното грозје прави извонредно квалитетно вино.

Растено во уникатните почви на регионот  Тиквеш , нашето вино потекнува повеќе одсрцето на земјата отколку од вештината на енологот.

Концептот за производство на високо квалитетно грозје во голем дел зависи од нашето разбирање на лозата и долгата историја на одгледување овошје во тиквешкиот регион. Истовремено нашите одржливи природни практики и современиот метод на одгледување придонесуваат дополнително за производство на грозје кое што интензивно зборува за тероарот...

Во винаријата управуваме со внимателна рамнотежа од традиција и иновација, користиме традиционални техники поддржани со современа технологија.

 

 

 

Работно време:

Пон - Пет:    07:00 - 15:00

Саб - Нед:     Затворено

e-mail:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.: milevwinery.com

 

Read 1900 times Last modified on Wednesday, 05 July 2023 13:55

Image Gallery

More in this category: GT Lounge Bar »
Скачать шаблон Joomla с JooMix.org