Универзитети | Средни училишта

Почетна :: Универзитети | Средни училишта

ДСУ за образование и рехабилитација - Искра

Tuesday, 02 June 2020 16:39
Rate this item
(1 Vote)


Згрижување, воспитание, образование и рехабилитација на ученици младинци со пречки во развојот и посебни образовни потреби

Средното училиште за образование и рехабилитација "Искра" е средно училиште со ученички дом за ученици со посебни образовни потреби, се наоѓа во Штип, општина - Штип. Училиштето е лоцирано на 1,5 km од Центарот на градот, на магистралниот пат Штип -Радовиш - Струмица во непосредна близина на термо минералната бања „Кежовица“ во месноста Ново село.Воспитно образовната институција постои од ноември 1981 год.

Објектот во кој се сместени училиштето и домот е изграден во 1952 год и во него било сместено некогашното земјоделско училиште, а во 1979 год. е адаптирано и приспособено за вршење на дејноста на ДСУ “Искра”Суштината на постоењето на ДСУ”Искра”Штип е од посебен интерес на Републиката и е единствена институција од ваков вид во Источниот дел на Р. Македонија за згрижување, воспитание, образование и рехабилитација на ученици младинци со пречки во развојот и посебни образовни потреби.

Од оснивањето до денес своето право на воспитание, образование и рехабилитација го оствариле околу 1000 ученици..


Работно време:
Пон - Пет: 08:00 - 16:00
Саб - Нед: не работиме

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
web:

fb Instagram

Read 747 times Last modified on Monday, 13 July 2020 13:23
Скачать шаблон Joomla с JooMix.org