MkMap

Почетна :: Сите локации на едно место

Вечер

Monday, 29 June 2020 12:47
Rate this item
(0 votes)

На 11 Ноември 1963 година излезе од печат првиот број на првиот вечерен катадневен информативен весник на НИП "Нова Македонија" - ВЕЧЕР наменет за брзо, кусо и јасно информирање за се она што се случува кај нас и во светот.
Првиот број на ВЕЧЕР е отпечатен на 16 страници - половичен формат од стандардниот формат на Нова Македонијаа. Во првиот број на ВЕЧЕР се објавени вкупно 82 текстови и 31 фотографија. Првиот новинарски состав беше составен од 35-мина вработени.
И после половина век, весникот Вечер секојдневно излегува и им стои на располагање на читателите во своите простории кај Европски универзитет.

За вас ние постои. Ви благодариме на довербата.

Редакција Вечер

Работно време:

Пон - Чет: 08:30 - 16:00
Пет - Нед: 10:00 - 14:00

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.:www.vecer.press

fb Instagram

Read 693 times Last modified on Tuesday, 30 June 2020 13:50

Image Gallery

Скачать шаблон Joomla с JooMix.org