MkMap

Почетна :: Сите локации на едно место

Гаспар Центар

Thursday, 14 May 2020 12:59
Rate this item
(1 Vote)

28277299 1852671274807981 7098131441391094721 n

 

Единствен центар каде со комбинација на услуги се добиваат подобри резултати!

Кои сме ние?
Центар за психофизичко здравје ГАСПАР е секогаш подготвен да ви помогне на вас и на вашите деца. Децата, адолесцентните како и возрасните можат да се сретнат со голем број на нарушувања и проблеми. Нашите специјалисти се секогаш подготвени да се справат со нив без разлика дали е проблемот во однесување, внимание, аутизам, пречки во говор, анксиозност, депресии или пак од медицинска природа. Цел тим заедно целосно ќе се посветиме кон наоѓање најдобар начин како да ви помогнеме

Што нудиме ние

Неурофидбек
Најефикасен третман со кој се мерат мозочните бранови и се влијае на нив. Со неурофидбек вршиме тренинг на мозокот при што мозокот учи да функционира поефикасно.Третмантот помага при: концентрација, фокус, внимание, подобра меморија, контрола на однесување, депресија, анксиозност, фобии, стравови, аутизам, даунов синдром, растројство на вниманието, хиперактвиност, пречки во говорот итн

Дефектологија
Центарот располага со прекрасно уреден кабинет, каде заедно со нашиот професионален тим ќе работиме на:

1. Развој на психо-моторика
2. Развој на груба моторика
3. Развој на фина моторика
4. Развој на внимание
5. Совладување на потешкотии во пишување, читање и сметање


Логопедија

Повелете ќе ви помогнеме во отстранување или значајно ублажување на говорно – јазичните попречености. Заедно ќе работиме на:
1. Развој на психо-моторика

2. Корекција на гласовни пореметувања
3. Поттикнување на задоцнет говор
4. Работа со разни потешкотии во говорот


Психотерапии

Во нашиот центар ја применуваме најбараната Гешталт метода со која со помош на разговор ги водиме клиентите до решавање на одреден проблем или состојбaФизиотерапија и МасажиУбава атмосфера, прекрасен амбиент и вешта масажерка за вашата релаксациона, антицелулитна и медицинска масажа за подобра циркулација и општо здравје

Квантна Медицина
Претставува нова медицинска гранка чии методи за дијагностика и лекување се засноваат на познавање на електромагнетното поле на живите организми и нивните сопствени карактеристични фреквенции. Со неа се добива висок степен на лечење на преку 150 заболувања без користење на медикаменти. Само дел од нив се: егзема, псоријаза, неуродерматитис, панкреатитис, гастритис, опстипации, хронични колитиси, тригеминална невралгија, радикулитис (лумбаго-ишиалгија), невропатии – неурити, АЛЕРГИИ, ринитис, фарингитис, бронхитис, синуситис, дископатија – дискус хернија, лумбоишиалгија, епикондилитис, артритис, миалгии, миозити и сл.


Работн
о време:
Пон - Пет: 08:00 - 20:00


e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
web: www.gasparcentar.com

fb Instagram

Read 626 times Last modified on Friday, 15 May 2020 08:01
Скачать шаблон Joomla с JooMix.org