Културни центри | Библиотеки

Почетна :: Културни центри | Библиотеки

Дом на култура 25-ти Мај

Tuesday, 16 June 2020 06:16
Rate this item
(1 Vote)

Јавната Општинска Установа Домот на културата „25-ти Мај„,е формирана во 1980 година.Претставува центар на културното живеење во општината Валандово.  
Дејноста на нашата културна установа е програмско и функционално поттикнување и развој на културата, двигател на културниот израз на севкупната популација во регионот,особено во творештвото на децата и младината,објавување на културно уметничките дела, како и вршење на повеќе дејности од областа на културата меѓу кои:
   
- Музичко-сценска дејност и фолклор
    - Ликовна дејност
    - Издавачко-литературна и драмска дејност
    - Библиотетска дејност
    - Музејска и кинотетска дејност

Секогаш достапен, со отворени врати за сите млади креативци и аниматори на нови творечки идеи.
Цел и интерес е збогатување на културните содржини, и опфатеност на културните содржини и опфатеност на што поголема популација, во сите полиња на работењето.
Домот располага со административна зграда во која се сместени канцеларии, камерна сала,библиотека,музејска збирка,кино сала и фестивалска сала.

Работно време:
Пон - Пет: 07:00 - 15:30 
Саб - Нед: 07:00 - 15:30

e-mail:
web:

fb Instagram

Read 462 times Last modified on Friday, 17 July 2020 07:57
Скачать шаблон Joomla с JooMix.org