Недвижности

Почетна :: Недвижности
 
 
Работно време:
Пон - Сре , Чет , Нед  08:00 - 00:00
Пет - Саб  08:00 - 01:00

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
web:

fb Instagram

 
Работно време:
Пон - Саб:  08:00 - 18:00
Нед: Не работиме

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
web:

fb Instagram

 
Работно време:
Пон - Саб:  08:00 - 18:00
Нед: Не работиме

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
web:

fb Instagram

 
Работно време:
Пон - Пет:  06:00 - 14:00
Саб - Нед: Не работиме

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
web: www.tehnoart.mk

fb Instagram

 
Работно време:
Пон - Саб:  09:00 - 00:00
Нед: Не работиме

e-mail:
web:

fb Instagram

 
Работно време:
Пон - Саб:  08:00 - 16:00
Нед: Не работиме

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
web:

fb Instagram

Друштвото за производство на индустриска електроника СИЕТО доо од Скопје е основано 1992 год. Основната дејност на фирмата е производство на специјална индустриска електроника.
Сието доо – Скопје е пионерска фирма во Македонија, која работи на полето на развој на системите за електрично напојување од сонце и ветер и има 20 годишно искуство во оваа област.
Компанијата ги изгради и првата енергетски независна еколошка куќа и првата фотоволтаична централа во РМ. СИЕТО е специјализирано за проектирање и изведба на фотоволтаични централи до 1 MW.
Напоредно со изведба на сончеви електрични централи, СИЕТО ги нуди и своите флексибилни решенија за сопствено изолирано напојување со електрична енергија добиена од Сонце и од ветер за индивидуални и резиденцијални објекти.
Сието доо работи во сопствени деловни простории, поседува најсовремена компјутерска, мернорегулациона опрема и инструменти кои се користат во процесот на производството на нови производи, во одржувањето и срвисирањето во и по гарантниот рок. 
Фирмата е сместена во сопствен деловен простор на ул. Коце Металец, 2а, лок. бр. 5. Исто така, фирмата користи и голем магацински простор, сместен во првата еколошка куќа во с. Кадино, општина Илинден
СИЕТО доо е сопственик и на:
• првата фотоволтаична централа во Р.Македонија – „СОНЧЕВ ПАРК КАДИНО“, изградена во с. Кадино, општина Илинден, со инсталирана моќност од 10 kW
• фотоволтаичната централа Сончев Парк – Кадино 2, со инсталирана моќност од 40kW
Нашиот најнов истражувачки и развоен проект, кои вклучува подобрување на постојните и воведување на нов производствен процес е Проектот 10.000 сончеви покриви. Со овој проект се планира проектирање и изведба на индивидулни системи за производство на електрична енергија од сонце - дисперзирана соларна електрична централа со вкупно инсталирана моќност од 40 МW.
Дисперзираната соларна централа ја замисливме во вид на бројни самостојни фотоволтаични системи. Секој систем, со моќност од 1 КW до 4 КW, ќе биде монтиран на покрив на објект, или во двор на индивидуално домаќинство. Теоретски, на овој начин може да се покријат 10.000 домаќинства во Македонија со систем за сопствено производство на електрична енергија. Освен со придобивката во намалување на енергетската криза во Република Македонија, овој проект придонесува и за намалување на штетните емисии на СО2 во атмосферата.
По завршувањето на целиот проект, Република Македонија во атмосферата ќе емитува за 30 милиони kg помалку СО2, секоја година, во споредба со еквивалентното производството на струја од фосилни горива. Фотонапонските панели добро се вклопуваат во животната средина, не го нарушуваат екосистемот, не вршат никакво загадување и позитивно влијаат од аспект на намалувањето на емисија на штетни гасови во атмосферата.

Работно време:

Пон - Пет: 08:00 - 16:00
Саб - Нед: не работиме

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 
web: www.sieto.com.mk 

fb Instagram

Скачать шаблон Joomla с JooMix.org