Недвижности

Почетна :: Недвижности

СОУ Наце Буѓони

Tuesday, 16 June 2020 19:22
Rate this item
(0 votes)

Како резултат на брзиот развој на металската идустрија во Куманово, како и потребата од металски стручен кадар, Народниот одбор на Кумановската околија во 1960 година донел Решение за основање на Училишен центар за стручно образование во металска насока подоцна познат како Метален центар Наце Буѓони. Училиштето започнува со работа на 1 септември 1960 година со 2 паралелки и 89 ученици: Машински техничар (43 ученика) и Индустриски работник (46 ученика). Првата генерација матуранти завршува во учебната 1963/64 година од која произлегле високо образовани кадри кои земаат активно учество на градот Куманово.

Училиштето е прогласено за најдобро училиште во Република Македонија.

Работно време:

Пон - Пет: 07:00 - 17:00
Саб - Нед: не работиме

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 
web:   www.nacebugjoni.mk

fb   Instagram

Read 58 times Last modified on Tuesday, 16 June 2020 19:31
Скачать шаблон Joomla с JooMix.org