MkMap

Почетна :: Сите локации на едно место

Етно куќа Шанчева

Wednesday, 10 June 2020 13:01
Rate this item
(1 Vote)

 

Шанчева куќа, една од најубавите староградски градби во Кратово e првата етнокуќа во Осоговскиот регион. Новиот сопственик Стевче Доневски го реновираше ова архитектонско ремек-дело старо повеќе од 300 години, задржувајќи го оригиналниот градителски стил и изглед на типична кратовска градска куќа по која е познат овој древен град.Целта е гостите да ја почувствуваат домашната атмосфера, со можност сами да си приготват традиционални кратовски јадења.

Работно време:
Пон - Нед: 08:00 - 16:00
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
web: www.etnohouse.mk

fb Instagram

 

Read 1528 times Last modified on Monday, 29 June 2020 13:04

Image Gallery

Скачать шаблон Joomla с JooMix.org