MkMap

Почетна :: Сите локации на едно место

Земјоделски институт – Скопје

Tuesday, 02 June 2020 11:45
Rate this item
(1 Vote)

ОРГАНИЗАЦИСКА ПОСТАВЕНОСТ НА ИНСТИТУТОТ

Земјоделскиот институт – Скопје сега работи (од 2009 год.) во состав на Универзитетот “Св. Кирил и Методиј” – Скопје, како една од организациските единици на Универзитетот.
Сегашната (седма) внатрешната организација на Институтот е составена од неколку одделенија и тоа:
– Одделение за поледелство;
– Одделение за градинарство;
– Одделение за испитување на семето;
– Одделение за заштита на растенијата;
– Одделение за педологија и агрохемија;
– Одделение за лозарство;
– Одделение за винарство;
– Одделение за овоштарство;
и
– Стручно-административна служба;
– Служба за сметководство и книговодство.

Органи на управување и раководење на Институтот се
– Научен совет;
– Институтска управа и
– директор на Институтот.


Работно време:
Пон - Пет: 08:00 - 16:00
Саб - Нед: не работиме

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
web: www.zeminst.edu.mk

fb Instagram

Read 1991 times Last modified on Wednesday, 03 June 2020 11:34
Скачать шаблон Joomla с JooMix.org