MkMap

Почетна :: Сите локации на едно место

НУ УНИВЕРЗИТЕТСКА БИБЛИОТЕКА СВ.КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ

Friday, 01 October 2021 12:44
Rate this item
(1 Vote)

Националната установа - Универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски” - Битола е составена од два функционално поврзани објекти кои претставуват една целина.

Составена е од стар дел изграден на КП бр.7769/1, која зграда е одредена за споменик на култура со Решение бр. 266 од 30.03.1978 година од Завод за заштита на спомениците на културата, природните реткости и музеј Битола и влегува во состав на зона „А” од заштитеното градско јадро, како и во состав на амбиенталната целина на улица Ленинова. За новиот дел од зградата, со Спогодба за давање на корис-тење градежно земјиште бр.12-5996 од 18.11.1981 година, Општина Битола на Матичната библиотека и дава на користење земјиште што претставува дел од КП.бр.7769/1 со површина од 2105 м2 КО Битола, за доградување на библиотека.

 

 

Работно време:

Пон - Пет: 07:00 - 16:00
Саб - Нед:Не работиме 

e-mail:This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.:http://www.nuub.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=60&Itemid=79

fb Instagram

Read 474 times Last modified on Monday, 15 November 2021 14:38
Скачать шаблон Joomla с JooMix.org