MkMap

Почетна :: Сите локации на едно место

Скај Карт

Friday, 16 July 2021 13:21
Rate this item
(0 votes)

Лето - идеална сезона каде можеш духот на брзината да го распостелиш кај нас на патека.

Правила за безбедно управување со картинг

Минимална возраст за управување со едносед картинг е 10 год. или над 1,3 м. висина.

Минимална возраст за управување со двосед картинг е 18 год., а сопатникот/ дете минимум 4 год. и висина 1 м.

Задолжително носење на подкапа и заштитен шлем за време на управување со картинг, како за тој што го управува, така и за сопатникот.

Забрането управување со отворени обувки (сандали и папучи).

При управување со картинг се забрануваат нагли промени на насоката на движење со цел меѓусебен контакт.

Строго забрането движење во обратен правец.

Строго се забранува излегување од картингот. Ако од било која причина дојде до застанување на картингот, потребно е само да се крене рака и ќе дојде вработено лице да ви помогне.

При управување со картинг се забранува застанување на стаза со цел да се чека друг картинг. Запознајте се со Скај Карт патеката, правците и свиоците преку визуелниот приказ и прикажаните слики. Со кликање на црвените маркери, можете да видите слики кои го прикажуваат точниот предел на патеката.

Патеката е опремена со најсовремен и софистициран софтвер за дигитално мерење на време по круг. Вашите извозени времиња ќе ги добиете на е-маил како и на официјалните страни на Skaj Kart и RaceFacer.

Работно време:

Пон - Нед: 10:00 - 00:00
 

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
web: https://skajkart.mk/

fb Instagram

Read 758 times Last modified on Friday, 23 July 2021 13:25
More in this category: Level One Gaming Club »
Скачать шаблон Joomla с JooMix.org