MkMap

Почетна :: Сите локации на едно место

Солар Техномонтинг

Friday, 07 August 2020 13:10
Rate this item
(1 Vote)

Компанијата СОЛАР ТЕХНОМОНТИГ нуди комплетно решение за енергетска ефикасност за Вашите станбени и деловни објекти.
СОЛАР ТЕХНОМОНТИГ е спецјализирана, лиценцирана компанија за монтажа, сервис и продажба на соларни панели
Во делот на системи за централно греење ги изведуваме сите инсталации, заедно со кломплетната електрична и електронска инсталација, сервисирање и програмирање на сите видови котли за централно греење (пелети/струја/нафта/гас).

Се занимаваме и со програмирање на сите видови тајмери за автоматика на мотори, wireless тајмери за контрола на централното греење, видео ПП алармен систем, видео надзор...
Изработка на идејни решенија за ефикасна енергетска ефикасност и консултација
Комплетна изработка на системи за осветлување, со целосна автоматизација.
Поправка на автоматика на индустриски компоненти (електрични плочи, команда на мотори...).

ИЗГРАДБА НА СОЛАРНИ ЕЛЕКТРАНИ

Вршиме проектирање и изградба на соларни електрани по системот “клуч на рака“.
Со оглед дека интегрираме повеќе извори на енергија, како што се соларни панели, соларни колектори, генератори на ветер (ветерници), хидро турбини и топлински пумпи, можеме целосно да го решиме снабдувањето на објектите со електрична и топлинска енергија.
Нашите системи наоѓаат примена кај: приватни куќи, викендички, пловни објекти, системи за наводнување, фарми, надворешно осветлување, соларни електрани, сите други станбени или комерцијални објекти, каде што е потребно да се обезбеди електрична енергија и греење .

ИЗГРАДБА НА СИСТЕМИ НА СОЛАРНИ КОЛЕКТОРИ

Вршиме проектирање и изградба на соларни колектори по системот “клуч на рака“. Нудиме соларни системи за греење на санитарна вода, системи за греење на вода во базените, комбинирани системи со топлински пумпи, воздушни системи на соларни колектори. Нашите системи имаат најдобар однос квалитет- цена, бидејќи користиме опрема од најдобрите светски проиизводители, која ја набавуваме директно од кај нив.

ИЗГРАДБА НА ВЕТЕРНИЦИ

Се смета дека инвестицијата во ветрници е исплатлива, ако просечната брзина на ветрот е поголема од 5m/sec. Ветерници со поголема моќност од 1 MW се инсталираат на височина поголема од 100 метри, додеека помалите генераори на домашна употреба со моќност до 5 kW, може да се инсталираат на височина до 15 метри. Најпогодни локации за ветерници се места без пречки...

ИЗГРАДБА НА СИСТЕМ НА ХИДРОТУРБИНИ – МИНИЕЛЕКТРАНИ

Малите хидроелектрани се голем потенцијал за производство на електрична енергија. Особено се погодни за снабдување со електрична енергија на изолирани подрачја, како што се планински објекти, селски домаќинства, туристички дестинации

ИЗГРАДБА НА СИСТЕМИ НА ТОПЛИНСКИ ПУМПИ

Повеќе од 50% од сончевата енергија се апсорбира во земјата, која со тоа претставува акумулатор на топлинската енергија. Таа енергија може да ја користиме преку топлински пумпи. Тие работат на принципот на законите на термодинамика, според кои енергијата не може да се создаде или уништи туку само да го промени својот облик и местото на постење...

078 333 560

 

Работно време:
Пон - Пет: 08:00 - 16:00
Саб - Нед: не работиме

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 
web

fb Instagram

Read 175 times Last modified on Wednesday, 12 August 2020 12:08
Скачать шаблон Joomla с JooMix.org