MkMap

Почетна :: Сите локации на едно место

Училиште за Кинески јазик НИ ХАО Nǐ Hǎo 你好

Tuesday, 02 June 2020 15:29
Rate this item
(1 Vote)

Првото приватно училиште за кинески јазик Nǐ Hǎo 你好, основано во септемви 2014 год. нуди можност за изучување на перспективен и светски јазик што го зборуваат над две милиарди луѓе во светот, за сите возрасти и нивоа.

Од почетоците до денес во ова училиште кинескиот јазик го имаат изучувано 80 слушатели, а во моментот училитето брои 50 ученици  што повеќе години го изучуваат јазикот. Преку ова училиште досега се заминати на студии, на работа и на летни кампови шест слушатели.

Сега имате можност од поблизу да се запознаете со кинескиот јазик, кинеската култура и древна историја  и да го изучувате за кинески јазик во училиштето Nǐ hǎo 你好 , а на лето и во Пекинг. Научете да цртате знаци, да читате и да се изразувате како кинезите. Запознајте се со далечната кинеска култура и писмо. Заминете во Кина барем со основно познавање на јазикот и културата. Започнете со изучување на нов интересен и несекојдневен јазик, но многу перспективен за нашите простори.

Училиштето ги нуди следниве услуги:
* Кинески курсеви за сите возрасти и нивоа
* Редовни  и убрзани курсеви
* Индивидуални часови и часови во мали групи
* Бизнис кинески
* Часови по конверзација со професор од Кина
* Интерактивни часови со посета на кинеска амбасада, кинески центар "Конфуциј", кинески ресторан, школите и центрите за древни кинески вештини Тајчи и Чигонг, Вушу Санда итн.
* Летни работилници во училиштето
* Летни курсеви и камп во Пекинг, Шангај и Ченгду, Кина
* Опремена училница по меѓународни стандарди, наставен план и програма
* Мали групи на слушатели (максимум 10)
* Сертификат за успешно завршено ниво

Воедно училиштето ви нуди и часови по италијански за сите возрасти и нивоа:
- Редовни курсеви и убрзани часови
- Групни и индивидуални курсеви
- Спремање за испити и тестови

 

Работно време:
Пон - Пет: 08:00 - 16:00
Саб - Нед: не работиме

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
web:

fb Instagram

Read 131 times Last modified on Wednesday, 03 June 2020 11:19
More in this category: « Интервиза
Скачать шаблон Joomla с JooMix.org