MkMap

Почетна :: Сите локации на едно место

Опитно Поле

Wednesday, 29 July 2020 12:57
Rate this item
(0 votes)

 

Овошен расадник на Опитно поле ФЗНХ е регистриран производител во УПРАВАТА ЗА СЕМЕ И САДЕН МАТЕРИЈАЛ за семепроизводство и расадничко производство. Постојано се следи состојбата и трендот на технологијата на производство на високо квалитетен саден материјал од овошни растенија во соработка со експерти од Катедрите на ФЗНХ од Скопје чие знаење и искуство го користиме при реализацијата на нашите активности и програми.
Опитно поле е единствен репроцентар во расадничкото производство во Македонија. Најголем дел од производителите на саден овошен материјал, калем гранки и подлоги за истите ги набавуваат од нашиот овошен расадник од причина што се сигурни во квалитетот и здравствената состојба на истиот. Во последната година се повеќе се зголемува интересот за користење на наши сорти и наш посадочен материјал при што овој податок претставува поттик за се поквалитетно производство.
Имајќи ја во предвид состојбата во оваа област во Република Македонија. значењето на семе и саден материјал, неговата сортна автентичност и здравствена состојба неопходно се поставува потребата од зголемување на производство на семе и саден материјал.
Во овоштарството и поледелството садниот материјал претставува првата и можеби најважна алка за рентабилно овоштарско производство.

Работно време:
Пон - Саб: 07:00 - 16:00
Недела: не работиме

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 
web: www.opitnopole.mk 

fb Instagram

Read 122 times Last modified on Wednesday, 05 August 2020 11:04
Скачать шаблон Joomla с JooMix.org